Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί οι γυναίκες χάνουν δυσκολότερα κιλά

Οι γυναίκες χάνουν δυσκολότερα και με ποιο αργό ρυθμό κιλά σε σχέση με τους άνδρες.

Γιατί οι γυναίκες χάνουν δυσκολότερα κιλά σε σχέση με τους άνδρες

Οι γυναίκες χάνουν δυσκολότερα και με ποιο αργό ρυθμό κιλά σε σχέση με τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη μυική μάζα, η οποία επηρεάζει καθοριστικά το βασικό μεταβολισμό. Επίσης, οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια σώματος, η οποία επηρεάζει επίσης τον βασικό μεταβολισμό. Ο υποθυρεοειδισμός, στον οποίο μειώνεται ο βασικός μεταβολισμός,
παρατηρείται πολύ συχνότερα στις γυναίκες ( 50% γυναικών) συγκριτικά με τους άνδρες. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν μικροπολυκυστικές ωοθήκες, κατά τις οποίες παρουσιάζεται ολιγομηνόρροια, υπερανδρογοναιμία, υπερινσουλιναιμία και διαταραχή του μεταβολισμού του λίπους.

Η θεραπεία βασίζεται κυρίως σε ορμόνες που αυξάνουν το σωματικό βάρος, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της απώλειας βάρους σε παχύσαρκες γυναίκες με αυτό το σύνδρομο. Ακόμη, συχνό είναι το φαινόμενο χρήσης αντισυλληπτικών και αντικαταθλιπτικών από τις γυναίκες, φαρμάκων δηλαδή που αν χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα αυξάνουν το σωματικό βάρος λόγω κατακράτησης υγρών ή αύξησης της όρεξης. Τέλος, σύγχρονες μελέτες δείχνουν μικρότερη συμμόρφωση των γυναικών σε δίαιτες αδυνατίσματος συγκριτικά με τους άνδρες.

Διαβάστε επίσης