Ποια είναι τα κομμάτια των τροφών που δεν πρέπει να τρώμε ποτέ;

Όχι, δεν είσαι θαρραλέα επειδή τρως το κουκούτσι από το κεράσι!

Σίγουρα δεν πρέπει να πετάμε φαγητό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τρώμε και τα σημεία που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Σήμερα, λοιπόν, θα σου πω για τα κομμάτια και τα υπολείμματα που πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στα σκουπίδια, ή στην ανακύκλωση.

Κοτσάνι μελιτζάνας

Μία από τις καλύτερες τροφές που μπορείς να βρεις, είναι η μελιτζάνα. Αλμυρές γεύσεις, γλυκό του κουταλιού, μελιτζανοσαλάτα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το κοτσάνι της μελιτζάνας, όμως, είναι αυτό που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεις. Περιέχει σολανίνη που υπάρχει και στις πατάτες και μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές, ακόμα και αρθρίτιδα. Οπότε, προσοχή…

Πατάτες με φύτρες

Να κάτι που μπορεί να μη ξέρεις. Όταν δεις ότι οι πατάτες σου έχουν βγάλει εξογκωματάκια σε διάφορα σημεία, σημαίνει ότι έχει υψηλή συγκέντρωση σολανίνης που λέγαμε και στην περίπτωση της μελιτζάνας. Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει είναι ο εμετός, πόνος και κράμπες στο στομάχι, ζαλάδα, πονοκέφαλο, έκζεμα και πόνο στις αρθρώσεις. Άρα τέλος οι δοκιμές!

Κουκούτσι από κεράσια

Δεν βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια για αισθητικούς λόγους ή για να τα βάλουμε σε γλυκό. Αν τα αφήσουμε, μπορεί να προκαλέσουμε σοβαρό πρόβλημα στο στομάχι μας. Ναι, είναι από αυτές τις τροφές που δεν πρέπει με τίποτα να καταναλώσεις!

Υπολλείμματα φαγητού έξω

Αν αφήσεις φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από 3 ώρες, είναι πολύ πιθανό να σου δημιουργήσει προβλήματα στο στομάχι και το έντερό σου. Συνεπώς, φροντίζουμε πάντα να συντηρούμε σωστά το φαγητό.

Δείτε ακόμα
4 τροφές που δεν πρέπει να φας ποτέ όταν λήξουν

Διαβάστε
ακόμα