Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποια είναι η σωστή φροντίδα των Piercing σας

Image by freepic.diller on Freepik

Η μετέπειτα φροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντική

Το piercing δεν είναι καινούργιο για εμάς τις γυναίκες. Έχουμε τρυπηθεί αιώνες τώρα. Πιο πρόσφατα, ωστόσο, το piercing έχει εξελιχθεί σε ένα ουδέτερο ως προς το φύλο φαινόμενο. Επίσης, το piercing δεν περιορίζεται πλέον μόνο στα αυτιά και τη μύτη – τα φρύδια, οι αφαλοί, η μύτη και κάθε είδους άλλα μέρη του σώματος μπορούν πλέον να τρυπηθούν! Αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να φροντίζετε για ένα νέο piercing.

Όσο φανταχτερή κι αν φαίνεται αυτή η τάση, σίγουρα χρειάζεται κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με τη φροντίδα του δέρματος. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον κατάλληλο αισθητικό δέρματος για να φροντίσει το piercing σας και τη μετέπειτα φροντίδα του. Η μετέπειτα φροντίδα είναι σημαντική επειδή το τρυπημένο δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε λοιμώξεις.

Η διαδικασία τρυπήματος αυτιού ξεκινά με έναν επαγγελματία που χρησιμοποιεί μια βελόνα ή πιστόλι για να σημειώσει ένα σημείο στο αυτί σας και να κάνει μια τρύπα. Αφού τρυπηθεί, ο τρυπητής θα τοποθετήσει ένα σκουλαρίκι ανάλογα με το πού θα τρυπήσετε.

Φροντίδα των Piercing σας

Ενώ το τρύπημα αυτιού είναι γενικά ασφαλές και απλό, θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικές οδηγίες για να βεβαιωθείτε ότι γίνεται σωστά. Θα μειώσετε τις πιθανότητές σας να κολλήσετε μια λοίμωξη γνωρίζοντας τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και τι να κάνετε στη συνέχεια για να φροντίσετε το αυτί σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για να τρυπήσετε τα αυτιά σας και πώς να φροντίσετε μετά.

Να είναι προσεκτικός

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσει ο τρυπητής σας, είτε πρόκειται για όπλο είτε για βελόνα. Συνιστάται να κάνετε το τρύπημα με βελόνα και όχι με πιστόλι, καθώς το πιστόλι πιέζει τα σκουλαρίκια να περάσουν, γεγονός που ασκεί μεγάλη πίεση και άσκοπη βλάβη στους ιστούς του δέρματος. Η χρήση βελόνας σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε την ακρίβεια και να ελέγξετε εάν η βελόνα είναι στείρα. Επίσης, η βελόνα εξασφαλίζει μια μικρή τομή στον ιστό που σημαίνει ελάχιστη βλάβη στην περιοχή.

Πλύνετε με προσοχή

Αφού γίνει το piercing, φροντίστε να διατηρείτε την περιοχή που τρυπήσατε καθαρή. Πλύνετε το τρυπημένο μέρος σας με σαπούνι και νερό ή αλατούχο διάλυμα. Αποφύγετε την εφαρμογή οποιουδήποτε προϊόντος με βάση το αλκοόλ. Το αλκοόλ κάνει το δέρμα σας ξηρό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σκάσει και να αιμορραγεί, με αποτέλεσμα οι πληγές να παραμένουν ανοιχτές και να μην επουλώνονται σωστά. Χρησιμοποιήστε σαπούνια με βάση το λάδι, ώστε η πληγή να παραμένει καθαρή και να μαλακώνει τον επουλωτικό ιστό. Μην το καθαρίζετε υπερβολικά γιατί και αυτό μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση.

Κάνε υπομονή

Να είστε ψυχικά προετοιμασμένοι γιατί το piercing απαιτεί χρόνο για να θεραπευτεί. Βάλτε το ξανά στην υγεία του, διατηρήστε το καθαρό και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει πρήξιμο. Αν δείτε πρήξιμο, εφαρμόστε πάγο. Βασικά, η μετέπειτα φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας, οπότε φροντίστε να είστε προσεκτικοί. Οι λοβοί των αυτιών χρειάζονται περίπου 2-3 ​​μήνες για να επουλωθούν και οι χόνδροι χρειάζονται περίπου 3-10 μήνες. Μόλις σταματήσει να πονάει, να πρηστεί και να εκκρίνει υγρό και οποιαδήποτε ερυθρότητα, αυτό σημαίνει ότι έχει επουλωθεί.

Δείτε το piercer

Εάν παρατηρήσετε υπερβολικό πρήξιμο, ερυθρότητα ή ζέστη, συμβουλευτείτε τον τρυπητή σας. Μην αγχώνεστε, αυτό συμβαίνει επειδή το piercing σας δεν έχει επουλωθεί πλήρως. Εάν πιστεύετε ότι η επίσκεψη δεν ήταν χρήσιμη, επισκεφθείτε το γιατρό.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Η διαδικασία επούλωσης είναι πολύ λεπτή και διαρκεί μήνες. Επομένως, φροντίστε να μην ντύνεστε με κάτι που θα έβλαπτε το piercing σας, μην τραβάτε την περιοχή. Αυτό μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία επούλωσης. Μην αλλάζετε τα κοσμήματά σας χωρίς τη βοήθεια του piercer σας. Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης, νικοτίνης και αλκοόλ μέχρι να επουλωθεί το piercing. Αποφύγετε να πάτε για κολύμπι ή να κάνετε μπάνιο σε μπανιέρες γιατί μπορεί να προκαλέσει μόλυνση του δέρματος.

Image by freepic.diller on Freepik

Διαβάστε επίσης