Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πίτα με πιπεριές Φλωρίνης, ελιές και κάππαρη από τον Στέλιο Παρλιάρο

Κίτρινα τυριά, ελιές και πιπεριές Φλωρίνης συνδυάζονται αρμονικά σε μια πρωτότυπη πίτα που αποτελεί το ιδανικό απογευματινό κέρασμα. Συνδυάστε τη με ένα αφρώδες κρασί ή κάποιο άλλο απεριτίφ.

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & λίγο για το ταψί
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, πολτοποιημένες (μαζί με λίγα από τα υγρά τους)
  • 400 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο & λίγο για το ταψί
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 15 ελιές μαύρες, απύρηνες
  • 1 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και καλά στραγγισμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες πιπεριές, το ελαιόλαδο και το γάλα. Ανακατεύουμε προσθέτοντας και τα τυριά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 20-22 εκ. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις ελιές και την κάππαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά και στους 170°C για άλλα 20 λεπτά.

Πηγή:steliosparliaros.gr

Διάβασε ακόμα:

Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Κολοκυθοκεφτέδες στο πι και φι!

Διαβάστε επίσης