Υπέροχα κρεατοπιτάκια με άρωμα Ανατολής
Μια καταπληκτική συνταγή για πικάντικα κρεατοπιτάκια που θα τους ξετρελάνει όλους. Υπέροχα κρεατοπιτάκια με άρωμα Ανατολής ιδανικά για μπουφέ και πάρτυ.
Υλικά
Για τα πικάντικα κρεατοπιτάκια
- 8 φύλλα κρούστας
- 80 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κιμά
- 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
- 2 κ.σ. φρυγανιά
- Αλάτι
Για το μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόνη κάρυ
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 2 πρέζα/ες κανέλα
- 1 πρέζα/ες μπαχάρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να πιεί τα υγρά του.
- Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες.
- Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε.
- Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση.
- Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια.
- Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά.
- Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα.
- Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.
- Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
- Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά να ροδίσουν καλά.
- Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά.
- Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.
Πηγή: argiro.gr