Πώς θα “πείσω” τον εαυτό μου να γυμναστεί;

Σου βρήκαμε τους τρόπους, εσύ όμως πρέπει να βρεις την όρεξη!

Το έχεις προσπαθήσει αμέτρητες φορές. Γράφεσαι γυμναστήριο, μετά το παρατάς, ξεκινάς τρέξιμο και ακολουθεί η ίδια κατάληξη… Δεν είναι ότι δεν θες αλλά δεν έχεις αυτό το boost ρε παιδί μου που τόσο χρειάζεσαι. Ίσως το βρεις με τους παρακάτω τρόπους!

Άκου τα αγαπημένα σου τραγούδια

Ποια είναι τα τραγούδια που όταν τα ακούς, ξεσηκώνεσαι; Δεν χρειάζεται να υπάρχει απαραίτητα ειδική περίσταση. Βάλε την αγαπημένη σου playlist όση ώρα ετοιμάζεσαι για να πας να γυμναστείς, ή την ώρα που γυμνάζεσαι. Η όρεξη θα είναι διαφορετική!

Πείσε τον εαυτό σου ότι έχεις ενέργεια

Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας! Η ψυχολογία μας καθορίζει την όρεξη και την ενέργεια μας για το οτιδήποτε. Μην κάθεσαι με τις ώρες σε μια θέση. Προσπάθησε να κινείσαι διαρκώς και να ασκείς τους μυς σου, ακόμα κι όταν δεν γυμνάζεσαι.

Ακολούθησε προφίλ στο Instagram που ασχολούνται με γυμναστική

Ένα πολύ δυνατό κίνητρο είναι όλοι αυτοί στα social που διαθέτουν αυτό το κορμί που θα ήθελες και εσύ αλλά δεν κάνεις κάτι γι αυτό! Ακόμα και αν δεν θέλεις να γραφτείς στο γυμναστήριο της γειτονιάς, μια καθημερινή βόλτα στο πάρκο και μερικές βασικές ασκήσεις (όπως λίγα καθίσματα, ροκανίσματα κοιλιακών, σανίδα και κάμψεις), μπορείς να τα κάνεις. Take your time και θα τα καταφέρεις!

Μίλα στον εαυτό σου

Ακόμα και αν κάποιοι θεωρούν πως με το να μιλάς στον εαυτό σου, ίσως είναι τρέλα, σκέψου πως αν δεν μιλήσεις εσύ, ποιος θα το κάνει; Γέμισε το μυαλό σου με θετικές σκέψεις. Πείσε τον εαυτό σου ότι έχεις ανάγκη την άσκηση, όχι μόνο για το καλό του οργανισμού σου αλλά και για το καλό της ψυχολογίας σου. Πες στον εαυτό σου, ότι σου αρέσει πολύ να γυμνάζεσαι κι πως δεν πρέπει να χάνεις καμία προπόνηση, γιατί αυτό θα σε κάνει ακόμα πιο δυνατό και περήφανο. Αλλά αν δεν του τα πεις εσυ, ποιος θα του πει;

Δείτε ακόμα
Τα όργανα του PILATES

Διαβάστε
ακόμα