Πώς θα φτιάξεις αυτή τη λιχουδιά;
Οι γλυκοπατάτες, εκτός από λαχανικό εποχής, είναι και απίστευτα νόστιμες. Θυμίζουν την γιορτινή περίοδο και συνδυάζονται υπέροχα με ψητά, ή κρέατα φούρνου. Αυτή τη φορά, θα την φτιάξουμε ως κυρίως γεύμα και θα τις βάλουμε στο φούρνο. Έτοιμη;
Υλικά
- 6-8 γλυκοπατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 φλ. γάλα
- 200 γρ. κασέρι κομμένο σε μικρά καρέ
- μπέικον κομμένο σε μικρά καρέ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στις κομμένες γλυκοπατάτες. Τις στρώνεις ομοιόμορφα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Απλώνεις το κασέρι και το μπέικον. Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αυγό και τα χτυπάς καλά με το σύρμα.
Ρίχνεις το μείγμα με το γάλα στις γλυκοπατάτες έτσι ώστε να καλύψει όλη τη επιφάνεια. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σκεπάζεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν αρχικά για μισή ώρα. Αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.