Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πατατούλες baby με καρδιές μαρουλιού, αυγά και βινεγκρέτ με καπνιστή πανσέτα

Δροσερό και νόστιμο!

Ζεστές πατατούλες, μελάτα αυγά και τραγανές καρδιές μαρουλιού γίνονται η βάση για μια σαλάτα πλούσια και νόστιμη. Το μυστικό της είναι η ζεστή, καπνιστή βινεγκρέτ με πανσέτα – που μπορείτε να ετοιμάσετε από πριν και να την ολοκληρώσετε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για τη σαλάτα

  •  500 γρ. πατατούλες baby, κομμένες στη μέση (ή μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα)
  •  3 καρδιές μαρουλιού, πλυμένες, στραγγισμένες, κομμένες στη μέση
  •  1/2 κοκκινόφλουδο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  χυμός από 1/2 λεμόνι
  •  2 αυγά, βρασμένα για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός τους)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ με πανσέτα

  •  200 γρ. καπνιστή πανσέτα, πολύ ψιλοκομμένη
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  2 κουτ. σούπας κόκκινο ξίδι
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για να ετοιμάσουμε τις baby πατατούλες με καρδιές μαρουλιού, αυγά και βινεγκρέτ με καπνιστή πανσέτα βράζουμε τις πατάτες σε μπό- λικο νερό, για περίπου 20 λεπτά (ή για 40-45 λεπτά, αν είναι μεγαλύτερες).
  2. Τις στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις κόβουμε στη μέση (τις μεγαλύτερες τις κόβουμε στα τέσσερα).
  3. Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τις καρδιές μαρουλιού, τις πατάτες, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βινεγκρέτ πανσέτας

  1. Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να βγάλει η πανσέτα το λίπος της.
  2. Ρίχνουμε το ξίδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να φύγει η αψάδα του ξιδιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, τακτοποιούμε από πάνω τα αυγά και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης