Συνταγή για ψωμί


Η αίσθηση του ζεστού, σπιτικού ψωμιού είναι μοναδική!

Τι καλύτερο από το να φτιάχνεις μόνη σου το δικό σου σπιτικό ψωμί. Η μυρωδιά και η γεύση που αφήνει είναι πραγματικά μοναδική και η συνταγή δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζουμε. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ψωμί!

Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση

Αρχικά προσθέτεις σε ένα μεγάλο μπολ, το ζεστό νερό και ανακατεύεις την μαγιά μέχρι να διαλυθεί. Έπειτα πρόσθεσε στο μπολ το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το γάλα. Ρίξε 2 φλιτζάνια από το αλεύρι. (Αν χρειαστεί πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι μια κουταλιά κάθε φορά μέχρι να σφίξει η ζύμη). Γύρνα τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε προσθέτοντας μικρές κουταλιές της σούπας αλεύρι μέχρι η ζύμη να είναι λεία και να μην κολλάει στο χέρι.

Στη συνέχεια, βάλε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ, βουτύρωσε και την πάνω πλευρά, σκέπασε και άστο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει αρκετά βάλε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε ξανά. Άναψε τον φούρνο να προθερμαίνεται

Έπειτα βάλε το καρβελάκι σε μια μακρόστενη φόρμα κάν’του 3 χαρακιές και βάλτο στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά. Τέλος, όταν είναι έτοιμο το βγάζεις και το αφήνεις να κρυώσει σε μια σχαρίτσα.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα