Όταν η συνταγή περιέχει πατάτες τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος
Οι πατατοκεφτέδες είναι ένα σνακ το οποίο λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό και φυσικά να κλέψει τις εντυπώσεις. Αν θες λοιπόν ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ οι πατατοκεφτέδες είναι η ιδανική επιλογή!
Υλικά
- 5 μέτριες πατάτες
- 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι,
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 1 γερή πρέζα τριμμένο ξηρό δυόσμο,
- 1 μεγάλο αβγό,
- αλάτι, πιπέρι,
- λάδι για τηγάνισμα.
Για το πανάρισμα
- 2 αβγά χτυπημένα,
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 ½ φλ. αλεσμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεπλένετε και ξεφλουδίζετε τις πατάτες. Έπειτα τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε να κοχλάσουν. Ύστερα χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 1 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Στη συνέχεια τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε. Προσθέτετε στο μπολ το τυρί, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά το μίγμα.
Το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σφίξει. Ύστερα, βγάζετε το μίγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνετε, τα βουτάτε στο αβγό και ύστερα τα τυλίγετε στην αλεσμένη φρυγανιά.
Τα απλώνετε σε μια πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για όση ώρα έχετε στη διάθεσή σας. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε μέσα τους πατατοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά. Τέλος τους βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρετε ζεστούς.