Όπου υπάρχει πατάτα, η επιτυχία είναι μονόδρομος!
Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά, που μπορείς να το μαγειρέψεις με άπειρους τρόπους και πάντα το αποτέλεσμα να είναι πεντανόστιμο. Εμείς λοιπόν σου παρουσιάζουμε μια από τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές που έχουν ως κύριο υλικό την πατάτα.
Υλικά
- 4-5 μεγάλες πατάτες
- Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
- 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλουμινόχαρτο για να τις τυλίξουμε
- Μισό κιλό κιμά της επιλογής σου
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 τριμμένα καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Ένα ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
- Μία συσκευασία σάλτσα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα της επιλογής σου
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα και τις κόβουμε στα δύο. Έπειτα, τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν λίγο.
Με το που περάσουν τα 5 λεπτά, αποσύρουμε τις πατάτες από τη κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα πιρούνι, ώστε να μπορούμε να τη γεμίσουμε. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε την κάθε πατάτα και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Για τον κιμά
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και στραγγίζουμε τα καρότα μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους. Ύστερα, σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε, το κόκκινο κρασί και ένα ποτήρι νερό. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Τώρα που ο κιμάς μας είναι έτοιμος, γεμίζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί στη κάθε μια. Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς και είναι έτοιμο!