Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού

Μια ξεχωριστή συνταγή!

Το γιαούρτι δίνει έξτρα νοστιμιά σε αυτά τα κλασικά, πασχαλιάτικα κουλουράκια πορτοκαλιού.

Υλικά

Τεμάχια: 25-30

  •  100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  80 ml σησαμέλαιο
  •  80 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  2 αυγά
  •  2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  το ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το άλειμμα

  •  1 αυγό
  •  1 κουτ. σούπας γάλα
  •  1κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για τα Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  2. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και αλλάζουμε το σύρμα με το γάντζο, το ειδικό εξάρτημα για ζύμες.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 170° C.
  5. Στρώνουµε µε λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Πλάθουµε µε τη ζύμη κουλουράκια σε ό,τι σχήµα θέλουµε (στρογγυλό, κοτσιδάκι κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στο ταψί, σε απόσταση 2 – 3 εκ. µεταξύ τους.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το αυγό με το γάλα και το λάδι και αλείφουμε με το μείγμα τα κουλούρια.
  8. Ψήνουµε τα Πασχαλινά κουλουράκια με γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού για περίπου 15 – 20 λεπτά, µέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης