Συνταγή για Κουραμπιέδες.
Φτιάξτε πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλο! Και το καλύτερο; Με 4 μόνο υλικά!
Συστατικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 90 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, κρύο
- 50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30″. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψία, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-20′. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com
Δείτε επίσης: