Παραδοσιακό ρυζόγαλο
Φτιάξτε το παραδοσιακό ρυζόγαλο με βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση! Το αγαπημένο κλασικό γλυκό!
Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 100 γρ. ρύζι, γλασέ
- 700 ml γάλα
- 25 ml Slim Line Stevia υγρό, Ζωγράφος
- 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 300 ml γάλα
- 55 γρ. κορν φλάορ
- 2 βανιλίνες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προσθέτουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι
- Σιγοβράζουμε για 20′ ανακατεύοντας σταδιακά. Μόλις βράσει, σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη
- Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα 700 ml γάλα, το υγρό stevia και την κανέλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα 300 ml γάλα, το κορν φλάορ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε με σύρμα
- Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι και το μείγμα του κορν φλάορ και ανακατεύουμε 1-2′ μέχρι να βράσει και να πήξει
- Χωρίζουμε το μείγμα σε περίπου 5 μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα
- Τα απολαμβάνουμε ζεστά ή τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν
Πηγή: dimitrismichailidis.com