Παραδοσιακή Συνταγή Λαχταριστού Κοτόπουλου Λεμονάτου

Forever Woman

Απολαύστε το λαχταριστό κοτόπουλο λεμονάτο με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Υλικά:

  • 4 κομμάτια κοτόπουλο (μπρεσέ, μπούτια ή φιλέτο)
  • 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Πλύνετε τα κομμάτια κοτόπουλο και τοποθετήστε τα σε ένα βαθύ ταψί.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό από τα δύο λεμόνια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
  4. Χύστε το μείγμα πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου, βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται ομοιόμορφα. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 15 λεπτά.
  5. Τοποθετήστε το ταψί με το κοτόπουλο στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Σερβίρετε το κοτόπουλο λεμονάτο ζεστό, συνοδευμένο με φρέσκα λαχανικά ή ρύζι.

Διαβάστε
ακόμα