Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανσέτα στη σούβλα Συνταγή

Φτιάξτε αυτό το μείγμα μπαχαρικών και απογειώστε τη γεύση

Συνταγή για ζουμερή πανσέτα στη σούβλα ή στον φούρνο. Φτιάξτε αυτό το μείγμα μπαχαρικών και απογειώστε τη γεύση.

Υλικά

  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς
  • 1 κ.σ. μαυροπίπερο
  • 1 kg χοιρινή πανσέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα βάζο.
  2. Απλώνουμε ένα μέρος του μείγματος μπαχαρικών και στις δύο πλευρές της πανσέτας.
  3. Ψήνουμε την πανσέτα στη σούβλα στην ψησταριά στους 200 βαθμούς για περίπου 40′-45′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 για 40′-45′ πάνω σε σχάρα και κάτω ένα ταψί με λίγο νερό στον πάτο για να μην πιτσιλάνε τα λίπη.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης