Φτιάξτε αυτό το μείγμα μπαχαρικών και απογειώστε τη γεύση
Συνταγή για ζουμερή πανσέτα στη σούβλα ή στον φούρνο. Φτιάξτε αυτό το μείγμα μπαχαρικών και απογειώστε τη γεύση.
Υλικά
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. αλάτι
- 20 γρ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.σ. κουρκουμάς
- 1 κ.σ. μαυροπίπερο
- 1 kg χοιρινή πανσέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα βάζο.
- Απλώνουμε ένα μέρος του μείγματος μπαχαρικών και στις δύο πλευρές της πανσέτας.
- Ψήνουμε την πανσέτα στη σούβλα στην ψησταριά στους 200 βαθμούς για περίπου 40′-45′ ή σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 για 40′-45′ πάνω σε σχάρα και κάτω ένα ταψί με λίγο νερό στον πάτο για να μην πιτσιλάνε τα λίπη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com