Δοκιμασμένη συνταγή! Super πανεύκολη!
Παίρνουμε φράουλες στην εποχή τους και φτιάχνουμε εύκολα ένα πολύ αρωματικό γλυκό του κουταλιού – η λεβάντα τους πάει πολύ.
Υλικά
Βάρος: για 1 κιλό περίπου
- 1 κιλό φράουλες, κομμένες σε φέτες
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κλωνάρι φρέσκια ή ξερή λεβάντα (ή 2-3 φύλλα αρμπαρόριζα)
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε σε μέτρια κατσαρόλα τις φράουλες, τη ζάχαρη και τη λεβάντα.
- Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, μέχρι το γλυκό να δέσει πολύ ελαφρά.
- Αφαιρούμε το μυρωδικό.
Έτοιμη για τα βαζάκια.
πηγή:https://www.gastronomos.gr