Η Πανακότα σοκολάτα είναι ξεκάθαρα μια γλυκιά αμαρτία
Ένα από τα πιο νόστιμα και εύκολα γλυκά είναι η πανακότα. Κι ως γνωστή chocolover δεν θα έχανα την ευκαιρία να την κάνω σοκολατένια. Η παρακάτω συνταγή λοιπόν εκτός του ότι είναι πεντανόστιμη και εύκολη, είναι ιδανική για το καλοκαίρι καθώς είναι άκρως και δροσερή. Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείς και εσύ να τη φτιάξεις!
Υλικά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 ml γάλα πλήρες
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη σοκολάτα ή κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας τα μέχρι να λιώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα. Έπειτα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράζει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 καλούπια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες. Μόλις παγώσει σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!