Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανακότα με γιαούρτι

Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι, είναι το τέλειο απαλό, κρεμώδες επιδόρπιο.

Πανακότα εύκολη και σπιτική με γιαούρτι από την Αργυρώ. Αυτή η Panna Cotta έχει γεύση γιαουρτιού και συνδυάζεται τέλεια με το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 7 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
  • 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

Εκτέλεση

  • Αρχικά βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε µε κρύο νερό.
  • Στη συνέχεια αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να μουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
  • Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρεμά γάλακτος.
  • Στη συνέχεια με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα, χωρίς όμως να βράσει.
  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Έπειτα στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.
  • Στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μίγμα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρμα, να ομογενοποιηθεί.
  • Τέλος το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορμάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

Για το σερβίρισμα

  • Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε (βουτώντας τη φόρμα ή τα φορμάκια για πανακότα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε το γλυκό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης