Λαχταριστή συνταγή για πανακότα με γιαούρτι, είναι το τέλειο απαλό, κρεμώδες επιδόρπιο.
Πανακότα εύκολη και σπιτική με γιαούρτι από την Αργυρώ. Αυτή η Panna Cotta έχει γεύση γιαουρτιού και συνδυάζεται τέλεια με το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 7 φύλλα ζελατίνης (x2 γραμ.)
- 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
- Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε πρώτα τη ζελατίνη σε μπολ και καλύπτουμε µε κρύο νερό.
- Στη συνέχεια αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά να μουλιάσει καλά και να φουσκώσει.
- Έπειτα σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μισή κρεμά γάλακτος.
- Στη συνέχεια με σύρμα τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουμε στη μέση κι αφαιρέσουμε τον καρπό της) και το ξύσμα κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα, χωρίς όμως να βράσει.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Έπειτα στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο ζεστό μίγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λιώσουν.
- Στη συνέχεια αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και το προσθέτουμε στο κρύο μίγμα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος λίγο-λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρμα, να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος το βάζουμε σε μια μεγάλη φόρμα για ζελέ ή σε 8 ατομικά φορμάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.
Για το σερβίρισμα
- Αφού παγώσει, το ξεφορμάρουμε (βουτώντας τη φόρμα ή τα φορμάκια για πανακότα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουμε το γλυκό.
Πηγή: argiro.gr