Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οσομπούκο κρασάτο με μπαχαρικά

Από τα καλύτερα κοκκινιστά!

Ιδανικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, με την οικεία γεύση του κοκκινιστού, τις εντάσεις των μπαχαρικών και τη γλύκα του Μοσχάτου Αλεξανδρείας.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  6 φέτες μοσχαρίσιο κότσι (οσομπούκο), περίπου 300 γρ. η καθεμιά
  •  600 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  •  4 αστεροειδείς γλυκάνισοι (έχουν σχήμα αστεριού και άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο, μπαχάρι και κανέλα)
  •  1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  •  300 ml Μοσχάτο Αλεξανδρείας
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κρασάτο οσομπούκο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας (σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Βάζουμε όλες τις φέτες οσομπούκο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και 300 ml νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγει- ρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  5. Αν το κρέας έχει μαλακώσει καλά αλλά η σάλτσα είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σάλτσα για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
  6. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με βουτυρένιο και αφράτο πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης