Από τα καλύτερα κοκκινιστά!
Ιδανικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, με την οικεία γεύση του κοκκινιστού, τις εντάσεις των μπαχαρικών και τη γλύκα του Μοσχάτου Αλεξανδρείας.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 6 φέτες μοσχαρίσιο κότσι (οσομπούκο), περίπου 300 γρ. η καθεμιά
- 600 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
- 4 αστεροειδείς γλυκάνισοι (έχουν σχήμα αστεριού και άρωμα που θυμίζει γλυκάνισο, μπαχάρι και κανέλα)
- 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 300 ml Μοσχάτο Αλεξανδρείας
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κρασάτο οσομπούκο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας (σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Βάζουμε όλες τις φέτες οσομπούκο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και 300 ml νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγει- ρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Αν το κρέας έχει μαλακώσει καλά αλλά η σάλτσα είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σάλτσα για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
- Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με βουτυρένιο και αφράτο πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








