Σούπα Τραχανά

Σούπα Τραχανά

Ο τραχανάς, είναι ένα από τα πιο κλασικά και νόστιμα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Αυτή η υπέροχη καλοχυλωμένη σούπα γίνεται γρήγορα και εύκολα, ενώ είναι και ένα απίθανο super food!

Υλικά

  • 180 γρ. τραχανά γλυκό
  • 1200 ml νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Αλάτι
  • Υλικά για το σερβίρισμα
  • 20 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. κολοκυθόσποροι
  • Μείγμα μπαχαρικών Ras el hanout στη μύτη του κουταλιού*
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι χοντρό
  • Τυρί φέτα σε κύβους
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε σε νερό που βράζει το βούτυρο και πολύ λίγο αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τραχανά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα μανιτάρια και προσθέτουμε βραστό νερό να τα σκεπάζει. Αφήνουμε για 15 λεπτά. Βγάζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια από το νερό και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Έπειτα, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο κομμένο σε τρία κομμάτια και ανακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

Τοποθετούμε τους κολοκυθόσπορους σε ένα ταψάκι με αλάτι χοντρό και το ras el hanout και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά ανακατεύοντας μια δυο φορές. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή γαρνίροντας με κύβους τυριού φέτας, τα μανιτάρια, τους κολοκυθόσπορους και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε
ακόμα