Το γρηγορότερο και νοστιμότερο φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε
Αυτή η ομελέτα με κολοκυθάκια και πατάτες είναι το γρηγορότερο και νοστιμότερο φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε. Εμείς, στα νησιά, την έχουμε στο εβδομαδιαίο μενού!
Υλικά
- 6 αυγά
- 3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. φρέσκο γάλα
- 1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Αρχικά, για την ομελέτα λαχανικών με κολοκυθάκια, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά. Τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου έτσι ώστε να πετύχουμε την ομελέτα με κολοκυθάκια. Για την ομελέτα με κολοκύθι ξεκινάμε πρώτα με το ψήσιμο.
Αρχικά σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις βρασμένες πατάτες να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα) για 3-4 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο και προσθέτουμε το γάλα.
Για το ψήσιμο
Αρχικά, περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια µε το μίγμα των αυγών. Στη συνέχεια ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε την ομελέτα με κολοκύθι να ψηθεί για 5 λεπτά. Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.
Για το σερβίρισμα
- Αδειάζουμε σε μια πιατέλα την ομελέτα λαχανικών και την κόβουμε σε τρίγωνα.
- Σερβίρουμε µε ντοµατοσαλάτα και φέτα.
Μυστικό
- Το γάλα στην ομελέτα δίνει υγρασία και την κάνει αφράτη.
- Δεν ψήνουμε την ομελέτα σε δυνατή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Με το βράσιμο της πατάτας, αποφεύγουμε να τραβήξουν-ρουφήξουν λάδι.
Πηγή: argiro.gr