Ομελέτα Φούρνου σαν Σουφλέ

Forever Woman

Απλά πεντανόστιμο!

Μία συνταγή για πανεύκολη ομελέτα φούρνου που σερβίρεται και σαν ορεκτικό και σαν κυρίως πιάτο! Απλά πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 12 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαυροπίπερο
  • 400 γρ. γάλα
  • 110 γρ. κασέρι τσένταρ
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 130 γρ. ψωμί σε κύβους

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε 1 τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
  2. Σε 1 τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε 1 μπολ.
  3. Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το γάλα, τα 2 μείγματα, το τσένταρ, την παρμεζάνα και το βρασμένο μπρόκολο.
  4. Σε 1 βουτυρωμένο ταψί (20×20 εκ) βάζουμε το κομμένο σε κύβους ψωμί και από πάνω το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 1 ώρα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com