Μία light εκδοχή της αγαπημένης ομελέτας με πατάτες. Ιδανική για όσους επιθυμούν ένα ελαφρύ μεν, χορταστικό δε γεύμα.
Μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκια ντοματοσαλάτα ή λαχανικά.
Υλικά
- 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1-2 κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 150γρ. φέτα
- 8 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν, προσοχή μη λιώσουν και τις στραγγίζετε.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα τριμμένα κολοκυθάκια για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις πατάτες και τις ανακατεύετε κι αυτές στο καυτό λάδι, ανακατεύοντας ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα.
Βήμα 3
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμ. 28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού.
Βήμα 4
Χτυπάτε τα αβγά με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε το τρίμμα της φέτας. Περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού και κουνάτε ελαφρά το ταψί να πάει παντού η φριτάτα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η φριτάτα.
Βήμα 5
Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή: www.olivemagazine.gr