Είναι άδικο
«Είναι άδικο» είπε μετά το τέλος του αγώνα – Η Αλγερινή μαζί με μία ακόμη Ταϊβανή αθλήτρια έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων γιατί συμμετέχουν στους Αγώνες ως γυναίκες ενώ έχουν ανδρικά χρωμοσώματα – Η Μελόνι επιτέθηκε στη ΔΟΕ
Μόλις 46 δευτερόλεπτα… Τόσο κράτησε ο αγώνας πυγμαχίαςστην κατηγορία των 66 κιλών γυναικών μεταξύ της Ιταλίδας Άντζελα Καρίνι και της Αλγερινής Ιμάνι Κελίφ… Ένας αγώνας που είχε ξεκινήσει από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση με την Καρίνι να είναι η άτυχη καθώς έπεσε πάνω στην intersex αντίπαλο της.
Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της ΔΟΕ να επιτρέψει στην Κελίφ, αλλά και την Λιν Γιου-Τινγκ (Ταϊβάν, κατηγορία 57 κιλών) να αγωνιστούν κανονικά στο τουρνουά γυναικών της πυγμαχίας Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς αμφότερες είναι μεν γυναίκες αλλά με χρωμοσώματα ανδρών (intersex). Έχοντας μάλιστα αποτύχει να περάσουν τα τεστ καταλληλότητας φύλου, είχαν αποκλειστεί από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας, ωστόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες η τελευταία δεν έχει λόγο και η ΔΟΕ επέλεξε να έχει μια πολύ πιο… χαλαρή προσέγγιση στο ζήτημα
«Θα αγωνιστώ…», είχε ποστάρει το βράδυ της Τετάρτης η Καρίνι διαψεύδοντας έτσι τις φήμες που την ήθελαν να αποσύρεται, ωστόσο δεν πρόλαβε να μπει στο ρινγκ και αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα νόημα σ’ αυτόν τον αγώνα…
Άντεξε το πρώτο χτύπημα στο σώμα, αλλά στα 46 δευτερόλεπτα η γροθιά στο πρόσωπο της την ανάγκασε να γυρίσει στον πάγκο της και να ζητήσει από τον προπονητή της να αποχωρήσει…
«Δάσκαλε με πόνεσε τόσο πολύ, που δεν θέλω να συνεχίσω…», φέρεται να είπε στον προπονητή της σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.
«Πιστεύεις ότι μπορείς να τελειώσεις τουλάχιστον τον πρώτο γύρο; Έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε», την ρώτησε ο Εμανουέλε Ρεντσίνι, αλλά η αθλήτριά του, του απαντά: «Όχι, είναι μάταιο…».
Ο κόουτς δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς και μετά από λίγο ο διαιτητής σήκωσε το χέρι της Κελίφ αναδεικνύοντας την νικήτρια. Οι Αλγερινοί στις κερκίδες πανηγυρίζουν και η Ιταλίδα λυγίζει, πέφτει στο ρινγκ κι επαναλαμβάνει πολλές φορές «δεν είναι δίκαιο…».
Το Ολυμπιακό όνειρο της είχε τελειώσει άδοξα, με την ίδια τον περασμένο Μάρτιο όταν εξασφάλισε την πρόκριση της στο Παρίσι να δηλώνει συγκινημένη: «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έχασα τον πατέρα μου και τώρα στο Παρίσι θέλω να κατακτήσω ένα μετάλλιο για να του το αφιερώσω».
«Δεν είχα πια όρεξη να αγωνιστώ»
Μετά το τέλος του αγώνα και έχοντας ηρεμήσει, η Καρίνι μίλησε στους Ιταλούς δημοσιογράφους μη κρύβοντας την απογοήτευση της για ότι έγινε
«Όλα όσα συνέβησαν πριν από τον αγώνα δεν είχαν καμία απολύτως επιρροή, δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει ποιος πρέπει να αγωνιστεί και ποιος όχι. Μπήκα στο ρινγκ, έκανα το καθήκον μου ως πυγμάχος, προσπάθησα να αγωνιστώ ανεξάρτητα από διαμάχες ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν οι Ολυμπιακοί μου αγώνες, ήθελα να κερδίσω», είπε αρχικά και όταν ρωτήθηκε για τα χτυπήματα που δέχτηκε, απάντησε:
«Στο δεύτερο που δέχτηκα στη μύτη δεν ανέπνεα πια. Πήγα στον δάσκαλο και με ωριμότητα και θάρρος είπα αρκετά. Γιατί χρειάζεται θάρρος και ωριμότητα για να σταματήσεις. Δεν είχα πια όρεξη να παλέψω».
Αντιδράσεις στο Twitter
Αμέσως μετά τον αγώνα το Twitter κατακλύστηκε με μηνύματα υπέρ της Ιταλίδας πυγμάχου. Στο hashtag #IstandWithAngelaCarini (Είμαι στο πλευρό της Άντζελα Καρίνι) δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στην αθλήτρια.
Ένας από τους πολλούς, ο Έλον Μασκ που σχολίασε με ένα «Απολύτως» το tweet Αμερικανίδας κολυμβήτριας που έλεγε ότι οι «άνδρες δεν έχουν θέση στα γυναικεία σπορ».
Επιπλέον, πολλοί κατήγγειλαν την απόφαση της ΔΟΕ να αγωνιστεί και με την Αλγερινή αθλήτρια. «Είναι κοροϊδία», σχολίαζαν άλλοι χρήστες ενώ μιλούσαν για «κλοπή του αγώνα» σε βάρος της Καρίνι.
πηγή:https://www.protothema.gr