Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι τροφές που προκαλούν τριχόπτωση

Ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε;

Εάν υπάρχει ένα πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει κάθε γυναίκα κάποια στιγμή, τότε αυτό πρέπει να είναι η τριχόπτωση. Όχι μόνο αυτό το πρόβλημα είναι εξαιρετικά κοινό, αλλά είναι επίσης ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό άγχος και να σας κάνει να δοκιμάσετε αναρίθμητα προϊόντα και θεραπείες με την ελπίδα να λύσετε το πρόβλημα. Τι θα γινόταν όμως αν ανακαλύψατε ότι ο κύριος λόγος για την τριχόπτωση μπορεί στην πραγματικότητα να σχετίζεται πολύ στενά με το φαγητό που τρώτε και ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα στη διατροφή σας που θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν ή ακόμα και να επιδεινώσουν την τριχόπτωση.

Παρόλο που αυτό το πρόβλημα ακούγεται εξαιρετικά τρομακτικό, τα καλά νέα είναι ότι, επειδή αυτό το πρόβλημα σχετίζεται με τη διατροφή σας, μπορεί να ελεγχθεί και ακόμη και να επιδιορθωθεί σε μεγάλο βαθμό, αποφεύγοντας απλώς ορισμένες τροφές που προκαλούν τριχόπτωση και συμπεριλαμβάνοντας περισσότερα από τα αυτά που αυξάνουν την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ τροφής και τριχόπτωσης;

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από κύτταρα και κάθε κύτταρο έχει έναν ρυθμό κύκλου εργασιών, που σημαίνει ότι έχει διάρκεια ζωής. Μετά λοιπόν από έναν ορισμένο αριθμό ημερών, εβδομάδων ή μηνών, αυτά τα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα αρχίζουν να πεθαίνουν. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, τα ανθρώπινα μαλλιά έχουν μια φάση κύκλου ανάπτυξης που ονομάζεται αναγέννηση και διαρκεί για 60 μήνες ή πέντε έως έξι χρόνια, μετά από τα οποία η ρίζα θα πέσει. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικό να τρώτε αυτό που είναι γνωστό ως βασικό δομικό στοιχείο ή πρώτη ύλη για τα κύτταρα στα μαλλιά σας. Εάν λοιπόν το φαγητό σας περιέχει τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα και βιταμίνες και μέταλλα, τότε πληροίτε την απαραίτητη ποσότητα πρώτων υλών για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αλλά επειδή τα μαλλιά είναι στην πραγματικότητα μια νεκρή ύλη, η περιποίηση τους από έξω χρησιμοποιώντας προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, βιταμίνη C, αμινοξέα δεν θα έχει πραγματικά αποτελέσματα. Επειδή το ωοθυλάκιο είναι νεκρό και η αναζωογόνηση των κυττάρων δεν είναι δυνατή.

Τροφές που προκαλούν τριχόπτωση

Ζάχαρη

Η ζάχαρη επηρεάζει δραστικά την τριχόπτωση γιατί επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα εκ των έσω και χρησιμεύει ως ελεύθερη ρίζα. Οι ελεύθερες ρίζες επιτίθενται στο σώμα και δημιουργούν πολλές εσωτερικές βλάβες. Η ζάχαρη επιταχύνει επίσης τη διαδικασία γήρανσης και αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία δημιουργεί μεγάλη ορμονική ανισορροπία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καταλήγουν να έχουν έμμεση επίδραση στην ποιότητα της κυτταρικής παραγωγής στο σώμα σας. Αυτό λοιπόν καταλήγει να επηρεάζει την ανάπτυξη των μαλλιών και την κυτταρική υγεία

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι μια άλλη μορφή καθαρής ζάχαρης και λειτουργεί πηγαίνοντας κατευθείαν στο στομάχι σας και διαβρώνοντας την εντερική επένδυση. Αυτό με τη σειρά του μειώνει τις επιδράσεις των βιταμινών και των μετάλλων. Καθώς και των θρεπτικών ουσιών και των μικροοργανισμών που ζουν στο έντερο σας. Η κατανάλωση άφθονων ποσοτήτων αλκοόλ οδηγεί σε υποσιτισμό και δυσαπορρόφηση αυτών των θρεπτικών συστατικών. Η οποία λοιπόν με τη σειρά της θα μειώσει την ποιότητα και την ανάπτυξη των μαλλιών σας

Junk Food

Το πρόχειρο φαγητό προέρχεται από δύο οπτικές γωνίες – είτε δημιουργείται πολύ γρήγορα και πολύ φθηνά. Ή φτιάχνεται χρησιμοποιώντας πραγματικά φθηνής ποιότητας και κακής προέλευσης συστατικά. Πολλά εστιατόρια παράγουν τρόφιμα που είναι σκουπίδια, όχι βιολογικά και περιέχουν πολλά φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, ζάχαρη και λάδι. Αυτές δεν είναι οι πρώτες ύλες που ζητούν οι θύλακες των τριχών σας. Τα τριχοθυλάκια σας χρειάζονται πρωτεΐνες και λίπη που είναι καλής ποιότητας.

Image by wayhomestudio on Freepik

Διαβάστε επίσης