Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι Σπόροι καρπουζιού είναι το νέο superfood

Image by nakaridore on Freepik

Το καρπούζι είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, τι γίνεται όμως με τα κουκούτσια;

Μπορεί να λατρεύουμε το καρπούζι, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτά τα διάσπαρτα κουκούτσια είναι λίγο εκνευριστικά. Το ήξερες όμως ότι μπορούν να γίνουν το τέλειο σνακ; Σε ενημερώνω ότι οι σπόροι του καρπουζιού έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά.

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τους πετάς και να αρχίσεις να τους τρως;

Μαγνήσιο

Oι σπόροι του καρπουζιού είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για πολλές από τις μεταβολικές λειτουργίες του σώματος, καθώς είναι και αναγκαίο για τη διατήρηση των νεύρων και της λειτουργίας των μυών. Επίσης συμβάλλει στην υγεία του ανοσοποιητικού, την καρδιά και την υγεία των οστών.

Σίδηρος

Ο σίδηρος είναι ένα συστατικό της αιμοσφαιρίνης, ο οποίος βοηθά τη μεταφορά του οξυγόνου μέσα από το σώμα. Βοηθά επίσης το σώμα σας να μετατρέψει τις θερμίδες σε ενέργεια. 2 σε 1 λοιπόν!

Φυλλικό οξύ

Οι σπόροι καρπουζιού είναι πλούσιοι σε φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Ειδικά οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία το χρειάζονται ακόμη περισσότερο, καθώς η ανεπάρκεια του έχει συνδεθεί με ορισμένες γενετικές ανωμαλίες.