Εύκολη Σοκολατόπιτα

Η σοκολατόπιτα είναι η αδυναμία πολλών – αν όχι όλων-

Θα κλέψει την παράσταση.

Με απλά υλικά που σίγουρα έχετε στην κουζίνα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό κόσμημα που θα κλέψει την παράσταση σε κάθε σας εκδήλωση ή απλά να το απολαύσετε σε μια ζεστή κούπα καφέ.

Υλικά:

  • 200γρ σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο)
  • 200γρ βούτυρο
  • 200γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100γρ αλεύρι
  • Λίγο αλάτι
  • Κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί, ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και μίγμα αλευριού σιγά-σιγά.
  6. Προσθέστε μια κανέλα αλάτι.
  7. Βουτύρωστε ένα ταψί και ρίξτε το μίγμα μέσα.
  8. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να είναι έτοιμο. Έλεγχετε με ένα ξυράφι, πρέπει να βγει καθαρό.
  9. Αφήστε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε με κακάο πριν τη σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!