Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι λόγοι που παχαίνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις

Παχαίνεις αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις πως; Τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το άρθρο

Προσέχεις τη διατροφή σου, γυμνάζεσαι και παρόλα αυτά παχαίνεις; Υπάρχουν μερικές συνήθειες που έχεις, οι οποίες ευθύνονται για αυτό που σου συμβαίνει. Παρακάτω θα βρεις τις 2 συνήθειες, που ευθύνονται για τη λήψη βάρους, χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Δεν τρως πρωινό

Ο πρώτος και πιο σύνηθες λόγος που βάζεις κιλά χωρίς να το καταλαβαίνεις είναι ότι δεν τρως ή δε συνηθίζεις να τρως πρωινό. Έχουμε ξαναπεί ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς μας κρατάει χορτάτους, μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας και φυσικά μας εμποδίζει από την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων. Όπως καταλαβαίνεις το να παραλείπεις το πρωινό είναι μέγα λάθος!

Δεν τηρείς την ισορροπία στα πιάτα σου

Τα βασικά γεύματα της ημέρας πρέπει να αποτελούνται από: υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες. Αν παραλείπεις κάτι από αυτά, μόλις έδωσες την απάντηση στο ερώτημα γιατί παχαίνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις. Μπορεί να μην τρως πολύ, να μην παραγγέλνεις από έξω και να μην τρως πολλά γλυκά αλλά ακόμη και τότε μπορείς να βάζεις βάρος καθώς τα γεύματά σου δεν είναι σωστά συμπληρωμένα.

Διαβάστε επίσης