Οι λευκές τροφές που πρέπει να μείνετε μακριά

Forever Woman

Έξυπνοι υδατάνθρακες VS κακοί υδατάνθρακες

Συμφωνώ ότι οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για το σώμα μας. Αλλά αυτό που χρειάζεται το σώμα μας είναι οι έξυπνοι υδατάνθρακες όπως τα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά δεν είναι.. ριγέ από τα θρεπτικά συστατικά τους και έχουν άφθονες φυτικές ίνες μέσα τους. Το σώμα χρειάζεται υδατάνθρακες ως πηγή ενέργειας και οι έξυπνοι υδατάνθρακες απελευθερώνουν ενέργεια αργά και σταθερά σε αντίθεση με τις ξαφνικές εκρήξεις ενέργειας που απελευθερώνονται μέσω των επεξεργασμένων υδατανθράκων.

Αλεύρι σίτου

Εάν έχετε αποφασίσει να είστε υγιείς, αυτή είναι η στιγμή να πείτε ένα μεγάλο όχι στα ζυμαρικά, τα αρτοσκευάσματα και τα ψωμιά από αλεύρι σίτου. Αυτές οι τροφές παράγουν ταχεία αύξηση της ινσουλίνης και οδηγούν σε συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Εάν είστε λάτρης των ζυμαρικών, επιλέξτε αποξηραμένα ζυμαρικά από σπανάκι ή κολοκυθάκια που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Όσο για τα ψωμιά, για να μάθετε αν τα μαύρα ψωμιά σας είναι αυθεντικά, αναζητήστε την ετικέτα που λέει «100 τοις εκατό ολικής αλέσεως».

Λευκή ζάχαρη

Γνωρίζατε ότι ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη περιέχει έως και 16 θερμίδες; Συμφωνώ ότι η λευκή ζάχαρη είναι υδατάνθρακας, αλλά για να καλύψετε τις απαιτήσεις σας σε υδατάνθρακες, πρέπει να βασιστείτε σε φρούτα και λαχανικά.

Μπορείτε να ανταλλάξετε τη λευκή σας ζάχαρη με ζάχαρη καρύδας, η οποία περιέχει ίχνη σιδήρου, ασβεστίου και ακόμη και καλίου μαζί με αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, αυτή η ζάχαρη περιέχει επίσης μια ίνα γνωστή ως ινουλίνη, η οποία επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης. Η άλλη επιλογή σας θα μπορούσε να είναι το σιρόπι σφενδάμου, καθώς αυτό περιέχει μαγγάνιο, το οποίο είναι σημαντικό για πολλά ένζυμα που χρειάζονται για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Άσπρο ρύζι

Ναι, όλοι αγαπάμε το λευκό ρύζι, αλλά για να λέμε την αλήθεια, αυτό το ρύζι έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει απλώς ότι διασπάται πολύ πιο γρήγορα σε ζάχαρη στο σώμα. Αυτό οδηγεί σε αντίσταση στην ινσουλίνη και αυτό συμβαίνει επίσης όταν τα επίπεδα γλυκόζης αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2.

Προτιμήστε καστανό ρύζι. Αυτό είναι χαμηλότερο στον γλυκαιμικό δείκτη και στην πραγματικότητα, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη.