Οι 7 μεγαλύτεροι μύθοι για τις θερμίδες

Forever Woman

Μέτρηση των θερμίδων 

Η μέτρηση των θερμίδων μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά όχι εάν κάνετε ένα από αυτά τα 7 κοινά λάθη.

Μπορεί να νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για τις θερμίδες. Πολλοί άνθρωποι τις μετρούν, τις κόβουν και τις αθροίζουν για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Αλλά όταν πρόκειται για απώλεια βάρους , υπάρχει στην πραγματικότητα ακόμα μεγάλη σύγχυση σχετικά με την καταμέτρηση των θερμίδων. Αποδεικνύεται ότι πολλές από τις πιο κοινές πεποιθήσεις για τις θερμίδες είναι στην πραγματικότητα απλώς μύθοι. Ακολουθούν επτά από τους πιο γνωστούς μύθους για τη μέτρηση θερμίδων.

Μύθος 1: Όλες οι θερμίδες δημιουργούνται ίσες

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο μένουν σε έναν ορισμένο αριθμό θερμίδων την ημέρα, τρώνε υγιεινά. Ο μύθος ότι όλες οι θερμίδες δημιουργούνται ίσες μπορεί να εμποδίσει την κατανάλωση μιας ισορροπημένης, θρεπτικής διατροφής. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε 100 θερμίδες σολομού με 100 θερμίδες μπισκότων. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι όλες οι θερμίδες είναι ίδιες.

Μύθος 2: Το σέλινο έχει αρνητικές θερμίδες

Τα αγγούρια, τα ραπανάκια, το μαρούλι και άλλα λαχανικά πλούσια σε νερό λέγονται επίσης μερικές φορές ότι είναι τροφές με αρνητικές θερμίδες, αλλά όπως και με το σέλινο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μύθος. Δεν υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες.

Μύθος 3: Οι διαροφικές ετικέτες θερμίδων είναι 100 τοις εκατό ακριβείς

Αυτό που βλέπετε δεν είναι απαραίτητα αυτό που λαμβάνετε όταν πρόκειται για πληροφορίες για τις θερμίδες στις διατροφικές ετικέτες. Υπάρχει περιθώριο για τους κατασκευαστές τροφίμων, αφού βάσει νόμου μπορούν να αποκλίνουν εως και 20 τοις εκατό όσο αφορά τις θερμίδες, σύμφωνα με τον FDA. Αυτό σημαίνει ότι ένα προϊόν που τρώτε και πιστεύετε ότι έχει 200 ​​θερμίδες μπορεί στην πραγματικότητα να έχει έως και 240 θερμίδες. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity διερεύνησε την ακρίβεια των διατροφικών ετικετών και διαπίστωσε ότι τα προσυσκευασμένα γεύματα είχαν 8 τοις εκατό περισσότερες θερμίδες κατά μέσο όρο από ό,τι έλεγαν οι ετικέτες τους.

Πηγή:https://jenny.gr