Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νόστιμα πασχαλινά κουλούρια

Γιατί μύρισε Πάσχα

Τα πασχαλινά ζυμώματα ξεκινάνε και εμείς φτιάχνουμε τα πιο αφράτα κουλούρια του Πάσχα με βούτυρο Lurpak. Τους δίνουμε άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και τα απολαμβάνουμε κάθε μέρα

Υλικά

Κομμάτια: 40-45

  •  1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  500 γρ. βούτυρο Lurpak
  •  250 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  2 φάκελάκια μπέικιν πάουντερ
  •  3 αυγά
  •  4 βανίλιες
  •  1 φλ. του καφέ γάλα
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

Διαδικασία

  1. Για τα πασχαλινά κουλουράκια, αρχικά τεμαχίζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε σταδιακά σε 2-3 δόσεις μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, που να μην κολλάει. Αν βγει μαλακή η ζύμη την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια πλάθουμε τα πασχαλινά κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε (κορδονάκια, στρογγυλό, κοτσιδάκι, σαλιγκαράκια κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, σε απόσταση 2 – 3 εκ. µεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, γύρω στα 15-20 λεπτά το πολύ.
  5. Για να παραμείνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια, τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος, καλά κλεισμένο.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης