Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νηστίστιμες “κοτομπουκιές”

Συνταγή για νηστίσιμες “κοτομπουκιές”

Με λίγα υλικά που έχετε στο σπίτι θα φτιάξετε τις πιο τραγανές, νηστίσιμες μπουκίτσες σαν κοτομπουκιές!

Yλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 300 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
  • 2 κ.γ. ξίδι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέατα
  • 3 κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 3 κ.γ. αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου και το ξύδι και ανακατεύουμε.
  2. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια πλευρώτους.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  4. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
  5. Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το ηλιέλαιο.
  6. Ρίχνουμε σε άλλο μπολ το αλέυρι, το κορν φλάουερ και το μιξ μπαχαρικών για κρέατα, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και τη πάπρικα και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  8. Ξανά βουτάμε τα μανιτάρια στο μείγμα αμυγδάλου και ύστερα ξανά στο μείγμα αλευριού.
  9. Αφού βεβαιωθούμε πως το λάδι μας είνα καυτό, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μανιτάρια και τηγανίζουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης