Συνταγή για νηστίσιμες “κοτομπουκιές”
Με λίγα υλικά που έχετε στο σπίτι θα φτιάξετε τις πιο τραγανές, νηστίσιμες μπουκίτσες σαν κοτομπουκιές!
Yλικά
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 300 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 2 κ.γ. ξίδι
- ηλιέλαιο για τηγάνισμα
- 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- 3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρέατα
- 3 κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 3 κ.γ. αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου και το ξύδι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια πλευρώτους.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το ηλιέλαιο.
- Ρίχνουμε σε άλλο μπολ το αλέυρι, το κορν φλάουερ και το μιξ μπαχαρικών για κρέατα, αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και τη πάπρικα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Ξανά βουτάμε τα μανιτάρια στο μείγμα αμυγδάλου και ύστερα ξανά στο μείγμα αλευριού.
- Αφού βεβαιωθούμε πως το λάδι μας είνα καυτό, ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μανιτάρια και τηγανίζουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com