Είναι νηστίσιμο και φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς μίξερ!
Μία συνταγή για το πιο αφράτο κέικ, με γεύση και άρωμα βανίλιας. Είναι νηστίσιμο και φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς μίξερ!
Υλικά
- 340γρ. νερό
- 355γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 175γρ. ηλιέλαιο
- 440γρ. ζάχαρη
- 555γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
- 2 βανιλίνες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε 1 μπολ σουρώνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλίνες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε 1 μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ηλιέλαιο, το λευκό ξύδι και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο άλλο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί (αλλά δεν τα ανακατεύουμε υπερβολικά).
- Ρίχνουμε το μείγμα σε 1 μεγάλη λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com