Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Αφράτο και λαχταριστό κέικ σοκολάτας

Αυτή η συνταγή όχι απλά είναι θεϊκή σε γεύση αλλά είναι και νηστίσιμη! Ένα γρήγορο, αφράτο και λαχταριστό κέικ σοκολάτας που θα τους ξετρελάνει όλους!

Υλικά

  • 30 γρ. κακάο
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. μαγειρική σόδα
  • 115 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 130 γρ. νερό
  • 50 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιέλαιο

Για το γλάσο

  • 80 γρ. κουβερτούρα 52%
  • 40 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 30′-35′.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
  7. Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  8. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης