Αφράτο και λαχταριστό κέικ σοκολάτας
Αυτή η συνταγή όχι απλά είναι θεϊκή σε γεύση αλλά είναι και νηστίσιμη! Ένα γρήγορο, αφράτο και λαχταριστό κέικ σοκολάτας που θα τους ξετρελάνει όλους!
Υλικά
- 30 γρ. κακάο
- 150 γρ. αλεύρι
- 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 115 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 130 γρ. νερό
- 50 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιέλαιο
Για το γλάσο
- 80 γρ. κουβερτούρα 52%
- 40 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 30′-35′.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
Πηγή: dimitrismichailidis.com