Ένα απολαυστικό και καθημερινό γλυκάκι
Το Κέικ Σοκολάτας είναι ένα απολαυστικό και καθημερινό γλυκάκι το οποίο αγαπιέται από πολλούς! Γι’ αυτό και σας έχω μια φανταστική συνταγή για να μην χρειαστεί να το αποχωριστείτε ούτε όταν νηστεύετε! Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε το πιο λαχταριστό Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας και μάλιστα χωρίς μίξερ!
Υλικά
- 340γρ. νερό
- 355γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 175γρ. ηλιέλαιο
- 440γρ. ζάχαρη
- 485γρ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό
- 4 κ.σ. κακάο
- 150γρ. κουβερτούρα
- 75γρ. γάλα Αμυγδάλου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το νερό, το ηλιέλαιο, το άσπρο ξύδι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού, στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν, όχι πολύ.
- Βάζουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψί 18/30 εκ. και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα και 15′ λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Αλείφουμε όλο το κέικ με τη λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com