Νηστίσιμο Προφιτερόλ
Κλασική και αγαπημένη γαλλική συνταγή με αφράτη κρέμα σοκολάτας! Ένα διάσημο γλυκό που το μετατρέψαμε σε νηστίσιμο και μάλιστα χωρίς λάδι
Συστατικά
- 100 γρ. κακάο
- 1 βανιλίνη
- 150 γρ. αλεύρι
- 370 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
- δημητριακά
- αλεσμένα φουντούκια, ψημένα
- 8-9 φράουλες (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα κοσκινίζουμε το κακάο, τη βανιλίνη και το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και τοποθετούμε το σκεύος σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.
- Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας δημητριακά σε 8-9 μπολάκια.
- Χτυπάμε την κρέμα με ένα σύρμα και συμπληρώνουμε το κάθε μπολάκι με αυτή.
- Πασπαλίζουμε από πάνω τα αλεσμένα φουντούκια και τελειώνουμε βάζοντας στο κάθε μπολάκι και από μία φράουλα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com