Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μοσχομυριστό κομμάτι σπιτικής μηλόπιτας;
Είτε για συνοδευτικό του πρωινού μας καφέ είτε για ένα υγιεινό σνακ, αυτή η τριφτή μηλόπιτα είναι απλά θεϊκή! Βρείτε όλα τα απαραίτητα μυστικά στη συνταγή για να κάνετε τη νηστεία σας σκέτη απόλαυση!
Yλικά
- 200 γρ. μαργαρίνη, κρύα
- 75 γρ. άχνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 4 μεγάλα μήλα, τριμμένα
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το αλεύρι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
- Πασπαλίζουμε μία λαδόκολλα με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα αλευριού πάνω στη ζύμη και την ανοίγουμε με πλάστη μέχρι να γίνει λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Πατάμε πάνω στην απλωμένη ζύμη το τσέρκι και τραβάμε από γύρω τα κομμάτια που περισσεύουν.
- Τοποθετούμε κομμάτι κομμάτι τη περισσευούμενη ζύμη γύρω από το εσωτερικό μέρος του τσερκιού και κόβουμε με μαχαίρι ό,τι προεξέχει έξω από το χείλος του.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα μήλα, τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα. Αφού ανακατέψουμε καλά, τα απλώνουμε μέσα στο τσέρκι.
- Τρίβουμε από πάνω το ζυμάρι που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για 45′.
- Μόλις κρυώσει τελείως, γαρνίρουμε με άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com