Καθαρίστε την κουζίνα σας με σκόρδο

Forever Woman

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν υπάρχει ένα συστατικό που έχω πάντα σε απόθεμα στην κουζίνα μου, αυτό είναι το σκόρδο. Εκτός από την προσθήκη του σε πιάτα ζυμαρικών και τηγανητές πατάτες, μου αρέσει να χρησιμοποιώ φρέσκο ​​σκόρδο σε σάλτσες, ντρέσινγκ και, σχεδόν, σε οτιδήποτε άλλο. Και, μετά από χρόνια που άκουσα ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο σε ένα DIY σπρέι για όλες τις χρήσεις, αποφάσισα πρόσφατα να το δοκιμάσω.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του σκόρδου, ορίστε μια γρήγορη ενημέρωση:

Πολλές μελέτες έχουν βρει ότι το φρέσκο ​​σκόρδο, το οποίο περιέχει αλισίνη, μπορεί να σκοτώσει βακτήρια και μύκητες. Ακόμη και όταν είναι αραιωμένο, το σκόρδο μπορεί να είναι ακόμα ισχυρό. Αυτό σημαίνει ότι, αν προτιμάτε να μην χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά για να αποτρέψετε τα μικρόβια στις οικιακές επιφάνειες, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας αντιβακτηριακό σπρέι με φρέσκες σκελίδες σκόρδου.

Με λίγη έρευνα και όλα τα οικιακά συστατικά στο χέρι, πήγα στη δουλειά φτιάχνοντας το δικό μου σπρέι καθαρισμού με πρωταγωνιστή το σκόρδο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε με τέσσερα απλά βήματα.

Τι θα χρειαστείτε

  • Ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού
  • Αποσταγμένο λευκό ξύδι
  • Ένας βολβός φρέσκο ​​σκόρδο
  • Αιθέριο έλαιο

Οδηγίες

  • Αρχικά γεμίστε το μπουκάλι σας με λευκό ξύδι: Γεμίστε ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού με ξύδι σχεδόν μέχρι την κορυφή. Αν και το ξύδι δεν είναι καταχωρημένο απολυμαντικό στην Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), είναι εξαιρετικό καθαριστικό και σκοτώνει ορισμένα παθογόνα, όπως η σαλμονέλα. Συνδυάστε το με σκόρδο και κάντε το ακόμα καλύτερο!
  • Προσθέστε σκόρδο : Αφού ψιλοκόψετε περίπου πέντε σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερες, αν είναι μικρές), προσθέστε τις στο ξύδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πρέσα σκόρδου εάν έχετε.
  • Αφήστε το μείγμα να βράσει όλη τη νύχτα με το ακροφύσιο του ψεκαστήρα βιδωμένο στη θέση του.
  • Προσθέστε αιθέριο έλαιο. Εάν έχετε ένα αγαπημένο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να το προσθέσετε στο μείγμα για να βελτιώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου. Προσθέστε τις σταγόνες περίπου οκτώ ώρες αφού φτιάξετε το μείγμα σκόρδου-ξυδιού. Τέλος ανακινήστε και μετά είστε καλά να ψεκάσετε!