Φτιάξτε την εύκολα και γρήγορα
Πεντανόστιμη νηστίσιμη “Μερέντα”. Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας! Αλείψτε την στο ψωμί σας και θα έχετε ένα λαχταριστό πρωινό γεύμα!
Yλικά
- 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 165 ml ηλιέλαιο
- 90 γρ. άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. κουβερτούρα 52%
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να αλεθούν τελείως τα φουντούκια.
- Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2′.
- Όσο χτυπιέται το μείγμα, λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα.
- Σταματάμε το χτύπημα στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Πηγή: dimitrismichailidis.com