Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νηστίσιμη “Μερέντα”

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα, πεντανόστιμη νηστίσιμη “Μερέντα”

Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας! Αλείψτε την στο ψωμί σας και θα έχετε ένα λαχταριστό πρωινό γεύμα!

Συστατικά

  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 165 ml ηλιέλαιο
  • 90 γρ. άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. κουβερτούρα 52%

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια και το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να αλεθούν τελείως τα φουντούκια. Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2′. Όσο χτυπιέται το μείγμα, λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα.

Σταματάμε το χτύπημα στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  • Αν μας σφίξει αρκετά τη λιώνουμε λίγο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  • Διατηρείται εκτός ψυγείου για περίπου 10 μέρες.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Δείτε επίσης:

Cheesecake με μελομακάρονα
Κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Διαβάστε επίσης