Cheesecake με μελομακάρονα

Forever Woman

Εύκολη συνταγή για cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν!

Αξιοποίησε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν και φτιάξε αυτό το εύκολο και πεντανόστιμο τσιζκεικ.

Υλικά

  • 250 γρ. μελομακάρονα
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα cheesecake

Για την κρέμα cheesecake

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 450 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο)
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο 400 γραμ.
  • 10 γρ. κορν φλάουρ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, αλέθουμε τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ, τα ψιχουλιάζουμε δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα. Μάθετε πως μπορούμε να μαλακώσουμε το βούτυρο στη στιγμή. Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρυμματισμένα μελομακάρονα. Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.

Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών. Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια. Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.

Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή. Αδειάζουμε την κρέμα για τη συνταγή cheesecake, πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα. Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα για το εύκολο cheesecake. Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

Δείτε επίσης: