Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

Image by lookstudio on Freepik

Κορίτσια, σταματήστε να πιστεύετε αυτούς τους μύθους

Κάθε εθισμένος στην ομορφιά θα πιστέψει σχεδόν τα πάντα στην προσπάθειά της (ή του) για υγιές, λαμπερό δέρμα. Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες εκεί έξω που γίνεται δύσκολο να ταξινομήσετε τις χρήσιμες από τις όχι και τόσο χρήσιμες πληροφορίες.

Η απόλυτη αλήθεια είναι ότι το δέρμα σας είναι ένα όργανο που απαιτεί συνεχή και τακτική αλλά απλή συντήρηση και φροντίδα. Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί από τους μύθους που σας στοιχειώνουν; Ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας και εδώ καταρρίπτουμε τους πιο συνηθισμένους, για να ξέρετε επιτέλους τον μύθο από την αλήθεια.

Μύθος: Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας πολλές φορές την ημέρα

Αλήθεια: Εάν είστε το είδος που έχει εμμονή με το πλύσιμο του προσώπου σας πολλές φορές την ημέρα, σταματήστε! Το συχνό πλύσιμο του προσώπου σας προκαλεί ξηρότητα, ερεθισμό και αφυδάτωση στο δέρμα σας. Η λωρίδα σαπουνιού και νερού από το δέρμα σας είναι φυσικά έλαια.

Πλένετε το πρόσωπό σας μία ή δύο φορές την ημέρα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ένα ήπιο καθαριστικό. Το ζεστό νερό κάνει το δέρμα σας να νιώθει πιο ξηρό.

Μύθος: Το αντηλιακό είναι μόνο για το καλοκαίρι

Αλήθεια: Το να παραλείπεις ή να παραλείπεις το αντηλιακό είναι ένα απόλυτο όχι! Το αντηλιακό είναι απαραίτητο, όλο το χρόνο. Ο λόγος είναι ότι το αντηλιακό σας προστατεύει όχι μόνο από τις ακτίνες του ήλιου, αλλά και από τις ακτίνες UV, και αυτές οι υπεριώδεις ακτίνες είναι παρούσες όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή.

Μύθος: Όσο πιο σκληρή είναι η απολέπιση, τόσο το καλύτερο

Αλήθεια: Η επιθετική απολέπιση του δέρματός σας κάνει στην πραγματικότητα περισσότερο κακό παρά καλό. Η κοκκώδης φύση ενός απολεπιστικού παράγοντα, όταν τρίβεται πολύ σκληρά στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει μώλωπες στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τον απολεπιστικό σας παράγοντα για να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα σας και να καθαρίσετε τους πόρους.

Μύθος: Δεν χρειάζεστε ενυδατική κρέμα για το δέρμα σας είναι λιπαρό

Αλήθεια: Το λιπαρό και ξηρό, η ενυδάτωση του δέρματός σας είναι απαραίτητο και είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές. Τα εσωτερικά στρώματα του δέρματός σας χρειάζονται την επιπλέον υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά που παρέχονται από μια καλής ποιότητας ενυδατική κρέμα. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα και είστε δύσπιστοι στη χρήση ενυδατικής κρέμας, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μια με βάση τζελ, η οποία είναι ελαφριά για το δέρμα.

Μύθος: Πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με ζεστό νερό

Αλήθεια: Το ζεστό νερό δεν κάνει καλό στην υγεία του δέρματός σας. Αφαιρεί το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια και αφήνει να κάθεται ξηρό και αφυδατωμένο. Μπορεί επίσης να βλάψει τον εξωτερικό φραγμό του δέρματος εάν χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου για να πλύνετε το πρόσωπό σας και μπορείτε πάντα να κάνετε ατμό για να ανοίξετε αυτούς τους πόρους για βαθύ καθαρισμό!

Image by lookstudio on Freepik

Διαβάστε επίσης