Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπριάμ στην κατσαρόλα

Το γρήγορο και το εύκολο!

Όλο το καλοκαίρι σε ένα πιάτο αυτό το μπριάμ! Ντομάτες, πατάτες, κολοκυθάκια, μελιτζάνες και φασολάκια σε μία κατσαρόλα. Η πιο θερινή μας συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  600 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  •  2 μέτριες πατάτες, σε κύβους 3 εκ.
  •  2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε κύβους 3 εκ.
  •  300 γρ. κολοκυθάκια με τους ανθούς τους, κομμένα στα 4 κατά μήκος
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  40 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  •  20 γρ. ντοματοπελτές
  •  40 ml ούζο
  •  1 μάτσο δυόσμος, χοντροκομμένος
  •  1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, ολόκληρη
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  120 ml ελαιόλαδο + για το σερβίρισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπριάμ στην κατσαρόλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουμε.
  4. Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  5. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα φασολάκια και αλατίζουμε.
  6. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  7. Ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, λίγο ακόμα αλάτι και τον πελτέ και ανακατεύουμε απαλά για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  8. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ούζο.
  9. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  11. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, την πιπεριά τσίλι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  12. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  13. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε το μπριάμ.

Ροζέ είναι το κρασί του ελληνικού καλοκαιριού και των λαδερών.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης