Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπισκότα Βρώμης και Κανέλας

Απολαύστε αυτά τα νόστιμα μπισκότα βρώμης και κανέλας με ένα φλιτζάνι καφέ ή ζεστό τσάι!

Υλικά:

  • 1 1/2 φλ. βρώμη
  • 1/2 φλ. αλεύρι πλήρες
  • 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετείστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Συνδυάστε τα υγρά συστατικά με τα ξηρά και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Σχηματίστε μικρές μπάλες από το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί με αρκετό χώρο μεταξύ τους.
  6. Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας πηρούνας, πατήστε ελαφρά τις μπάλες για να τις διπλώσετε.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα μεταφέρετε σε ένα ράφι για πλήρη ψύξη.

Διαβάστε επίσης