Απολαύστε αυτά τα νόστιμα μπισκότα βρώμης και κανέλας με ένα φλιτζάνι καφέ ή ζεστό τσάι!
Υλικά:
- 1 1/2 φλ. βρώμη
- 1/2 φλ. αλεύρι πλήρες
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετείστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη βρώμη, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Σε ένα διαφορετικό μπολ, ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Συνδυάστε τα υγρά συστατικά με τα ξηρά και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σχηματίστε μικρές μπάλες από το μείγμα και τοποθετήστε τις στο ταψί με αρκετό χώρο μεταξύ τους.
- Χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας πηρούνας, πατήστε ελαφρά τις μπάλες για να τις διπλώσετε.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα.
- Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα μεταφέρετε σε ένα ράφι για πλήρη ψύξη.