Τα Κίνητρα για άσκηση και ο καλός Instructor


instuctor

Και λέει ο Instructor «σήμερα θα φτιάξουμε μπρατσάκια»

Kαι εννοεί ότι θα δουλέψουμε τους βραχιονίους τρικεφάλους σε όλο το μήκος και των τριών κεφαλών ή «σήμερα θα φτιάξουμε ποπό για την παραλία» δηλαδή «το ασκησιολόγιο σήμερα απευθύνεται σε όλους του περιισχιακούς μύες προκειμένου να κρατάνε τη λεκάνη σταθερή στη θέση της κατά τη βάδιση» ή και το άλλο «η άσκηση αυτή είναι για το αυχενικό» ενώ γυμνάζεται η πλάτη!

Ο σωστός instructor αναλαμβάνει να καθοδηγήσει σωστά τον ασκούμενο

Είναι θέμα οπτικής γωνίας λοιπόν και εσωτερικού κινήτρου του κάθε ασκούμενου για άσκηση. Ο σωστός instructor / γυμναστής-τρια αντιμετωπίζει τους ασκούμενους από τον ρόλο του παιδαγωγού, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους. Είναι απαραίτητη η ηγετική φυσιογνωμία που θα αναλάβει την ευθύνη να καθοδηγήσει σωστά με γνώσεις και ήθος τον ασκούμενο στο να επιτύχει αυτό που είναι καλύτερο για την υγεία του. Δείχνοντας όμως παράλληλα ευαισθησία στην ψυχοσύνθεση του. Γιατί υπάρχει διαφορετικός λόγος που ξεκινάει κάθε ενήλικο άτομο την άσκηση. Αλλά ο ουσιαστικός στόχος είναι ένας: η σωματική και ψυχική υγεία.

Καθήκον του γυμναστή-στρια, προπονητή , instructor- πείτε το όπως θέλετε, είναι να κατευθύνει το άτομο προς αυτόν τον στόχο. Και ας εκφράζει ο καθένας τις προσωπικές του προσδοκίες από την άσκηση με τον δικό του τρόπο. Κάποιοι άνθρωποι ασκούνται γιατί θέλουν να μείνουν για πάντα νέοι, κάποιοι για να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι ακόμα νέοι και υγιείς. Ενώ κάποιοι άλλοι για να φτιάξουν σώμα για την παραλία ή για την τέλεια selfie! Κάποιοι θέλουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους! Επίσης, κάποιοι άλλοι πάντα γυμναζόντουσαν και προσαρμόζονται καθώς περνάει η ηλικία σε όποιο τύπο άσκησης μπορούν να αντέξουν. Άλλοι βγάζουν τον θυμό τους και άλλοι ηρεμούν και αυτοσυγκεντρώνονται. Άλλοι πονάνε από μυοσκελετικές ανισορροπίες και η γύμναση τους ανακουφίζει.

Ο τύπος της άσκησης, ο χώρος γύμνασης, τα άλλα άτομα στο group ακόμα και η μουσική αλλά κυρίως αυτά που θα πει ο instructor είναι τα στοιχεία που πέρα από το εσωτερικό κίνητρο (το οποίο είναι αδύναμο στους περισσότερους) αποτελούν το εξωτερικό κίνητρο στο να επιλέξετε έναν τύπο άσκησης και να μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα του.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα