Από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη!
Αφράτα, νόστιμα και μαλακά μπισκότα με μήλο και καρύδια, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.
Υλικά
Κομμάτια: 25
- 250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο
- 130 γρ. (2/3 κούπας) ζάχαρη
- 1 αυγό
- 60 γρ. (1/3 κούπας) γάλα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 60 γρ. (1/2 κούπα) καρύδια, χοντροσπασμένα
- 120 γρ. μήλο (περίπου 1 μικρό), ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπισκότα με μήλο, ξεκινάμε βάζοντας στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το μήλο και ανακατεύουμε με το φτερό, σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να συγκεντρωθεί η ζύμη γύρω από αυτό.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του μήλου και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί.
- Σκεπάζουμε το μείγμα μας με μεμβράνη και το βάζουμε, για 1 ώρα, στο ψυγείο να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Πλάθουμε μπισκοτάκια, περίπου 25 γρ. το ένα, και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Τα φυλάμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σκεπασμένα με μεμβράνη για 5-6 ημέρες.
Μυστικά
Τα μικρά, τρυφερά κομματάκια μήλου σε κάθε μπουκιά είναι σκέτη απόλαυση! Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μήλο με αχλάδι ή να συνδυάσουμε και τα δύο φρούτα.
πηγή:https://www.gastronomos.gr