Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Mπισκότα γλυκοπατάτας

Μπορεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός να σας ακούγεται λίγο περίεργος αλλά είναι πραγματικά εκπληκτικός

Αν είστε φαν της γλυκοπατάτας τότε σίγουρα θα λατρέψετε την παρακάτω συνταγή. Τα μπισκότα γλυκοπατάτας όχι μόνο θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους αλλά θα γίνουν και το αγαπημένο σας σνακ!

Υλικά

  • 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ γλυκοπατάτα (από περίπου 2 μέτριες γλυκοπατάτες)
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρύο βουτυρόγαλα
  • Λιωμένο βούτυρο, για επάλειψη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και με τα χέρια ανακατέψτε το μείγμα. Προσθέστε τον πουρέ γλυκοπατάτας και το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε για λίγα λεπτά με τα χέρια σας. Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα, κόψτε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλετε και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείψτε τις κορυφές των μπισκότων με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Διαβάστε επίσης