Μους λευκής σοκολάτας

Μια μους λευκής σοκολάτας είναι το τέλειο επιδόρπιο για τους λάτρεις της σοκολάτας!

Εύκολο, γρήγορο και φυσικά πεντανόστιμο! Η μους λευκής σοκολάτας είναι ένα από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα επιδόρπια. Φυσικά κάνεις δεν μπορεί να αντισταθεί στην υπέροχη γεύση της. Δες λοιπόν πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου αυτό το απολαυστικό γλυκό!

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Αρχικά, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε καλά και έπειτα και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.

Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά. Τέλος τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

Δείτε ακόμα
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Διαβάστε
ακόμα