Η Συνταγή για Γλυκές Απολαύσεις χωρίς Επιπλέον Ζάχαρη
Η απόλαυση γλυκών γεύσεων δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά προνόμιο των τρόφων με ζάχαρη. Αν ψάχνετε για μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή, εδώ είναι μια συνταγή για μπισκότα χωρίς ζάχαρη που θα σας ικανοποιήσει. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή και ιδανικά για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 1 κούπα βούτυρο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγελάδας, κατά προτίμηση αγνό βούτυρο)
- 1/2 κούπα ερυθρή αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 κούπα καρύδας αλεύρι
- 1/2 κούπα βρώμη
- 1 κουταλιά του γλυκού κινόα (προαιρετικά)
- 1/2 κούπα επικόνδυλο (ή ξύσμα πορτοκαλιού)
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
- 2 αυγά
- Ένα μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Eκτέλεση:
- Αρχίστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε λαδόχαρτο στον φούρνο.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, τη βρώμη, το κινόα (εάν χρησιμοποιείτε), το επικόνδυλο, την κανέλα, το βανίλια εκχύλισμα και το αλάτι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να έχετε ομοιόμορφη ζύμη.
- Με το χέρι σας, σχηματίστε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τοποθετήστε τις σε μια αντικολλητική ταψίτα με λαδόχαρτο. Χρησιμοποιήστε την παλάμη του χεριού σας για να επιπλέετε κάθε μπάλα ελαφρά.
- Ψήστε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσό χρώμα.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά πριν τα απομακρύνετε από το ταψίτα.
Απολαύστε τα αυτά τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη, που είναι ιδανικά για τον απολαυστικό συνδυασμό των αμυγδάλων, της καρύδας και της κανέλας.